Малка риблаФондация

Искам да напиша тонове текст по темата за проекта ми „малка рибла“ (който всъщност не приключва единствено с книгата, а включва и много други продукти и активности, които плануваме), но дори не знам откъде да започна. Дори не знам дали е нужно, може би е твърде рано. Леко суеверна съм за нещата, които са ми на сърце. Искам да ги пазя до последно от хорските очи, от страх нещо да не jinx-на.

 

Все пак, голяма част от идеята си споделих във видео „визитката“ на книгата (кликнете тук, за да гледате клипа) и реално не знам какво ново и различно може да се каже. Единственото, което мога да добавя е, че нямам търпение да подадем документите за регистрация на фондацията и всичко да заработи. Бюрокрацията е голяма, както винаги, но ще стигнем до финалната права съвсем скоро, защото имам много подкрепа от близки хора, и то в бранша, за което съм страшно благодарна!

Имам нужда от власт.

Странно ми беше, дори докато пишех това изречение, но да, мога да си призная, че това е факт (все пак съм с три планети в десети дом и СЛВ Козирог). Имам нужда от власт и ресурси, за да строя. Да изградя нещо, което може да бъде полезно на много хора, не просто на мен или последователите ми. За пръв път в живота си съм толкова фокусирана върху това да си свърша работата качествено и толкова бегло ангажирана с това, какво някой мисли или говори за мен. С всичките хора, които повярваха в идеята ми, винаги ще ги има и тези, които смятат, че съм наивен балъ̀к. И са прави, винаги съм била слаба, когато е било нужно да съм силна, но за себе си. Когато обаче някой друг, когато което и да е живо същество, е замесено, се мобилизирам и се превръщам в танк. Точно затова ще се престраша, след 27 години игра „на сигурно“, да заявя себе си и да поема отговорност за нещо много по-мащабно.

Как точно ще функционира фондацията, на какъв принцип ще бъдат избирани проектите, които да бъдат спонсорирани и как ще се преценява колко от ресурсите ни/ви ще се вливат в тях, ще ви разкажа, когато завършим първа фаза и фондацията е вече регистрирана официално.

Дотогава – действайте! Никой не е поставен on hold, вариантите да даваме своите 33% на света са безброй. Желание се иска, начин винаги има.

 

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.