Малка риблаФондация

Искам да напиша тонове текст по темата за проекта ми „малка рибла“, но дори не знам откъде да започна. Все пак, голяма част от идеята си споделих във видео „визитката“ на книгата (кликнете тук, за да гледате клипа) и реално не знам какво ново и различно може да се каже. Единственото, което мога да добавя е, че нямам търпение да подадем документите за регистрация и всичко да заработи. На първо време обаче, нека започнем с основния въпрос…

Защо правя фондация в обществена полза?

Имам нужда от ресурси, за да строя. Да изградя нещо, което може да бъде полезно на много хора, не просто на мен или последователите ми.

Как точно ще функционира фондацията?
На какъв принцип ще бъдат избирани проектите, които да бъдат спонсорирани?
Kак ще се преценява колко от ресурсите ни/ви ще се вливат в тях?

На тези, и още много въпроси ще отговоря, когато завършим първа фаза и фондацията е вече регистрирана официално.

Дотогава – действайте!
Никой не е поставен on hold, вариантите да даваме своите 33% на света са безброй.
Желание се иска, начин винаги има.


Развитие
11-04-2020

Мина повече от половин година, откакто стартирахме процеса и искам да кажа с разочарование и облекчение, че не успяхме да регистрираме фондацията. Опитахме четири или пет пъти и получавахме откази с указания за промени, които въпреки желанието и усърдието ни да осъществим, нещо все не беше както трябва (според разглеждащите заявката ни, които дори не работеха в синхрон и едни я приемаха, други отхвърляха…). И така след киснене, бумащини, инвестиране на ресурси и ценното време на хората, които решиха да ми помогнат безвъзмездно, осъзнах че може би не е момента. Освен, че Covid_19 ситуацията се отключи месеци по-късно, осъзнах също, че искам да основем „фондация“ предимно, заради „титлата“, която ще говори нещо, на някого. Но това име идва с двойна работа, ако не е и десеторно повече работа и затова прецених, че няма нужда да наливам повече ресурси и време в нещо, което се старае да съхрани ресурси и време, които да дава на нуждаещите се от тях творци и каузи. Ще продължа със събирането на ресурсите на лична или фирмена банкова сметка, която (ето го отново минуса), ако беше сметка на фондацията – нямаше да се начисляват данъци за този „приход“. Явно системата си иска своя дял и за добро или лошо, ще го получи. Това са новините засега и всичко е „на пауза“, най-вече заради конкретната глобална ситуация. Когато нещата се раздвижат, и ние ще се ориентираме към действие. Как, къде, кога – скоро ще се разбере! To be continued….

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.