ДухЗдравеЛюбовРодителствоУпражнение за здраве, за нас и близките ни

Едно от най-хубавите неща в този живот са… другите.

Хората, които ни разбират. Хората, които ни обичат.
Дали ще са децата ни, които дават светлина и нов поглед над живота;
Дали ще са родителите ни, които са инвестирали години от живота си, за да ни отгледат и дадат това, което са вярвали, че ще е най-добро за нас;
Дали ще са братятя или сестрите ни, които в контраста си с нас, всъщност ни допълват;
Дали ще са роднините ни, които понякога не ни разбират, но ни подкрепят въпреки това;
Дали ще са приятелите ни, които чувстваме, като семейство;
Дали ще са колегите ни, които правят рутинната ни дейност по-лека и забавна;
Дали ще е партньорът ни, човекът на когото сме поверили сърцето си и знаем, че ще го пази;

Всеки от нас има в живота си, хора, които обича и цени. Понякога може да са хора, които дори не сме срещали, но към които чувстваме топлина и им желаем най-доброто. Понякога дори са непознатите, с които ежедневно се разминаваме по улиците и може би никога повече няма да видим, но желаем да бъдат щастливи, защото всяко живо същество на този свят го заслужава. Човекът има натуралната потребност да бъде социален. Дори интровертните от нас обичат да общуват с други интроверти и да усещат свързване.

Инстинкт е да търсим близост, защото сме в свят, в който без нея, нищо нямаше да има смисъл.

Търсейки обаче начини да дадем любовта си на близките ни, често започваме да се притесняваме за тях повече, отколкото да им помагаме. Ако те имат проблеми или физически неразположения, нашата първа реакция е паника, защото не искаме да изпитват дискомфорт. Искаме да са здрави и щастливи. Завинаги! Притеснявайки се обаче им вредим, защото мислите ни са насочени към проблема, към слабостта в тях, към невъзможността им да са „добре“. Затова една от най-чистите, смислени и инстински ползотворни техники за помощ, е Вярата.

В този ред на мисли…

Предписвам на всеки един от вас от този нов хомеопатичен цяр, като най-важната част е да го ползвате ежедневно. Всеки ден.
А за най-добър резултат, взимайте от лекарството в точно определен час и така действието ще се засили стократно.

Три са стъпките, с които всеки от нас е нужно да се ангажира, за да вдъхне живот и хармония, в собствения си живот, както и в този на хората, които обича.

  1. Напишете списък с хората, които обичате. Може да са няколко човека, може и списъкът ви да завършва с „Всички в този свят„. Имате пълна свобода. Опитайте се, също така, да намерите снимки на хората, които са в списъка ви, и то такива, на които те са искрено щастливи. Ако нямате такива снимки, просто си спомнете някоя случка, в която този човек се е смял, забавлявал или е плакал от щастие, и запаметете кадър от нея в съзнанието си. Независимо какъв е споменът, важно е емоцията да е била на Пълнота и Удовлетвореност.
    Бонус: Най-добре би било да разпечатате тези снимки и да ги държите в хартиен плик, заедно с розов кварц вътре, и да ги използвате всеки ден, докато прилагате техниката. 
  2. В определен час (или в случаен час, ако нямате нормиран ден), взимайте този списък (и плик със снимки, ако сте извадили такива) и отделяйте по 10-20 секунди (минимум, максимум няма – зависи от вашето свободно време) на всяко име от него, в което време със затворени очи да визуализирате как този човек изпитва чиста Радост. Ако имате снимка, още по-добре, може да гледате нея и да се наслаждавате на този спомен, който в момента е настояще.
  3. След като преминете през целия списък и видите (в ума си) всеки човек от него, щастлив, правещ това, което обича, здрав и силен, Благодарете на живота, който тече през вас и всичко живо в този свят. След това можете да продължите деня си, както обикновено.

С каква цел се прави всичко това?

Този свят не е просто материален. В него присъстват ежедневни „чудеса“, които ни говорят и напомнят за невидимата нишка, която свързва всички ни. Това са онези случайни обаждания от човека, за когото си си мислел, преди точно пет секунди. Или случаите, в които се засичаш с някого, без да се уговаряте, и си изкарвате страхотно този ден, защото и двамата сте свободни. Или пък предчуствието и стягането, преди нещо лошо да се случи, което разбираш минути по-късно. Нищо в този свят не се случва „просто така“ и колкото повече се отваряме към интуицията си, толкова по-обозрим започва да става „невидимият свят“. Затова е важно да живеем както в материалния свят, така и в другия.

Не просто да помагаме и обичаме близките си по физически начин – чрез прегръдки, целувки, подаръци, забавления, грижа и вкусна храна,
нужно е да обичаме и подкрепяме, когато отделяме време да бъдем до някого, дори без той да подозира, че в момента сме с него.

Грижа чрез мисъл за неготово щастие, която го лекува и повдига, дори и да е на хиляди километри.

Какво може да очаквате, ако практикувате тази техника ежедневно, за един месец?

  • Много е възможно този човек да започне да се чувства много по-добре „от нищото“, едва няколко дни след стартирането на този процес. Ако искате да проверите дали тази техника е „измислица“, изберете си само един човек, намерете негова снимка, и правете практиката в точен час (за предпочитане в светлата част на деня) всеки ден, в продължение на седмица, без да казвате нито на него, нито на когото и да е било друг, че го правите. Очаквайте забележима промяна в благосъстоянието му, и отношението му към вас самите, в рамките на тази седмица. Ако не е около вас, за да го наблюдавате, обадете му се след седмица и го питайте как се е чувствал последните няколко дни.
  • Вашето собствено настроение и чувство за благодарност и удовлетвореност от живота ще се покачи, защото даващият човек е получаващ човек. Когато отделяте време, любов, внимание и искрена, позитивна емоция в посока някой друг, това неизменно се връща към вас, и ще го усетите много скоро.

 

Последно, тази техника може да се използва и за да излекувате вашето собствено емоционално тяло. Ако някой, някога, ви е наранил, сложете името и (или) снимката му, сред тези на хората, които обичате, и практикувайте техниката. Ще видите как с течение на времето вашето отношение към него, както и неговото към вас (ако имате контакт), ще се промени драстично. Болката е за пускане, не за задържане, затова и прошката е Лек.

Тази техника се основава на Вяра, любов и благодарност.
Надявам се всеки от вас да вземе това лекарство в живота си
и пожелавам да е единственото, от което вие, и близките ви,
някога ще имате нужда!

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.