ЗдравеХолистично лечение на херпес

За всички, които са предразположени към развиването на херпес (на устните, в устата и дори около носа), едно натурално лекарство работи по-добре от всички, които може да пробвате в аптеката. Ира, с която живея от вече четири години, е човек който живее с този вирус и съм наблюдавала бързата и драстична трансформация на това състояние, чрез нейния опит. Сподели ми, че през годините е пробвала В С И Ч К О, което се продава за херпес, и нито едно не е давало такъв резултат, какъвто дава (сега установената от нея „рецепта“ в две стъпки) физико-психическото лечение, което сама си провежда.

1. Физическо лечение:

В момента, в който започне да се усеща, че ще излезе херпес (тя го описва, като много специфично усещане, което не може да се сбърка) веднага си слага масло от риган. Маслото е много силно, антибактериално, натурален антибиотик, затова и е хубаво да се разреди с друго базово масло, за да не изгори кожата. Ира обаче го използва чисто, слагайки на клечка за уши една-две капки, като много прецизно потупва върху засегнатото място. До ден и половина, не просто херпеса не успява да образува болезнени мехурчета, ами въобще и не излиза.

2. Психическо лечение:

Отключващият фактор, както при много състояния, е стрес. Когато човек усети, че се появява херпес, е важно да отдели време и да проведе един разговор със… себе си. Да, звучи налудничаво, но работи точно толкова, ако не и по-силно от физическото лечение. Понякога дори само от разговора, без маслото, херпесът изчезва. Ира ми е споделяла, че това по принцип е невъзможно. Че щом усетиш, че се заражда, ще стигне до края. Затова и беше толкова удивена, когато един разговор с детето в нея (това е частта от нас, която говори чрез тялото) реши проблема, и то няколко поредни пъти.

Въпросите, които задава на детето в себе си са:

1. Какво те напрегна през последните дни?
(изпит, конфликт в семейството, в партньорство, на работа, предателство, стресиращо пътуване и тн.);
2. Какво искаше да кажеш, да изразиш, да покажеш, но го задържа в себе си и от това те заболя?
(гняв, болка, уязвимост, нужда от близост, обида)
3. Какво би те успокоило, мога ли да ти го дам?
(обещание, че ще се грижа за нуждите и чувствата ти; няколко дни цялостна почивка; извинение за безотговорното отношение; отделяне от източника на стрес, временно или дългосрочно и тн.)

След този „разговор“ със себе си може да изчакате няколко часа (7-8) и ако настъпи подобрение, не е нужно да прибягвате до маслото от риган.

Резултатите при Ира:

  • За четири години успя драстично да намали случаите, в които се появява при нея.
  • В 10/10 случая херпесът вече никога не достига крайната си фаза, а е потушен много преди това.
  • Успя за пръв път да се излекува, без медикаменти, а само с думи/мисъл.
  • Изгради по-здравословни взаимоотношения със себе си и света, благодарение на това, че се вслушва и не повтаря повече това, което е причина за появата на херпеса.
  • Изгради силна вътрешна връзка родител-дете, базирана на пълно доверие.

Мисля, че си струва да опитате и ако имате приятел, който страда от това състояние, пратете му тази информация, може и да реши проблема му. Успех!

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.