АстрологияЛюбов„Канали на топлината“ в наталната карта

„Кликването“ е усещане за топлина, познато усещане, уют, разбиране и съответствие в едни взаимоотношения. За мен лично двамата човека във връзката е нужно да са хем eднакви, хем различни, за да има растеж, но и да не е насилие общуването помежду им. Как обаче да разберем колко си приличаме и различаваме с човека до нас и дали растем заедно или просто взаимно се натоварваме? Повечето хора го караме на усет, но докато сме субективни (вътре във взаимоотношенията) може този „усет“ отдавна да ни подвежда. Затова за любителите на формулите, ето ви една за връзките:

„Каналите на топлина“, които могат да бъдат анализирани в наталната карта са следните:

🔸 Знакът на куспидата на 4-и дом или иначе казано – IC
🔸 Знакът на Луната
🔸 Знакът на Венера
🔸 Знакът на Десцендента
🔸 Знакът на Южния Лунен Възел

В тази „игра“ правилата са като тези при Диксит (условно казано), а именно – не трябва всички канали да се различават коренно, но не трябва и всички канали да пасват идеално. В първия случай имаме психическо насилие (независимо колко силни чувства имат двамата един към друг), а във втория имаме инертност, зависимост и липса на растеж. Златната среда е от петте показателя да пасват поне два, максимум три, и да се различават три, минимум два.

✏️ Какво обаче означава пасване и различаване?

Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) пасват добре с други огнени знаци и до известна степен с въздушните (Близнаци, Везни, Водолей). И двете групи не пасват с водните и земните.

Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) пасват добре с други водни знаци и до известна степен със земните (Телец, Дева, Козирог). И двете групи не пасват с огнените и въздушните.

Когато пресмятате „точките“ за полу-съвместимост слагайте по половин точка, не цяла. Ако е пълна несъвместимост метафорично си представете, че не можете да говорите езика на партньора си. Ако е полу, говорите езика, но не и специфичния диалект, който знае партньора ви, което може да затруднява нещата, но не е фатално.

Пример:

Ира   –  Ванеса
ЮЛВ Риби   –  ЮЛВ Рак  – 1т.
Луна Стрелец  –   Луна Овен  – 1т.
Венера Овен   –  Венера Водолей –  0.5т.
Дсц Риби   –   Дсц Козирог –  0.5т.
IC Стрелец  –  IC Дева  – 0т.

Резултат: 3т./5т.

Там където има съответствие има разбиране.
Там, където няма, ще има усещане за проблем.

Cheatcode: Положенията могат да бъдат взаимнозаменяеми и да правите и „диагонални“ връзки, тоест да събирате Луната ви с Южния възел на партньора и така нататък, не е нужно елементът да е същия, но със сигурност е по-добре.

В нашия случай:

❤️ Южните ни възли ни правят еднакво чувствителни и меки, но и твърде емоционални на моменти.
❤️ Луните ни в огън дори да подклаждат конфликти се чувстват свободни в експресията на огнената стихия.
🧡 Венерите ни имат еднакъв приключенски дух и желание за общуване и активност, но се различават в начина на изява.
🧡 Десцендентите ни се обгрижват един-друг, но отново го има „различния диалект“.
🖤 И последно IC, и това се вижда нагледно в живота ни заедно, тя е по-бохемски хаотична (огнен Стрелец), а аз имам нужда от някакъв ред (земна Дева). Което води до това за нея да изглеждам скучна и суха, а аз я възприемам, като разконцентрирана и непродуктивна. Всичко това се случва предимно в домашна обстановка (четвърти дом).

❗️По всички точки е важно да се работи.

🔸Съвместимостите могат да се превърнат в крайности, ако не се внимава, и да разделят партньорите, заради затлачване на енергията и липса на развитие.
🔸Полу-съвместимостите са точки на напрежение, които могат да се усетят и като плюс, и като минус, в зависимост от възприятието на човек.
🔸Несъответствията пък, дори и да е едно единствено, могат да са камъчето, което обръща каруцата, ако партньорите се концентрират единствено и само там (особено при липса на други проблеми).

При все цялата тази информация и структура, наталната карта е много по-дълбока и детайлна от това и за взимането на важни, житейски решения, е нужен още по-обстоен родов и астро-психологически анализ. По възможност при повече от един специалист в областите, за да се елиминира до нула възможността за пристрастие. Крайната дума, разбира се, е на сърцето, но според мен чак когато разумът е анализирал обективно ситуацията.

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.