АстрологияСлънчевият знак е цел

Нека да поговорим за зодиите. Точно така, зодиите. Не архетипите.

Зодията е транзитиращото Слънце през 12-е знака.
В деня на раждането позицията на Слънцето определя „зодията“ на човек.

Това, което малко хора осъзнават обаче е, че преди Слънцето да завърши 30-гардусовия си цикъл през един знак, то не познава качествата му до съвършенство. Ако зодиите асоциираме с клас в училище, то да си зодия Овен, например, ще е да си започнал първи клас. Познаваш ли материалите за първи клас? Не точно, тепърва ги изучаваш. Ако си втори клас обаче, ще си научил ли материала за първи клас? Да, за да четеш ще е нужно да си научил азбуката. Следователно ние по-скоро цял живот се учим да сме знака на зодията си. Последният „успешно взет изпит“ обаче е този за знака, който предхожда зодията ни. Така се получават едни много странни закономерностти, за които ще ви разкажа сега.

Зодия Овен е всъщност архетип Риби и е в пъти-по мил, загрижен, емпатичен и с интерес към общото добруване на всички, от зодия Везни, за която тези качества са уж характерни. При нея тепърва се изучават, защото зодия Везни е развит архетип Дева. Овен се счита за прям и директен, но зодия Везни може да е много по-критична и остра от него. В позитивен план обаче, често хората зодия Везни са много по-искрени от хората зодия Овен, които ще премълчат за да не наранят някого, но така и ще попречат на растежа му, както и на собствения си.

Зодия Телец е всъщност архетип Овен и е в пъти по-бърз, директен и амбициозен от зодия Скорпион, за когото тези качества са уж характерни. При зодия Скорпион границите все още не са добре развити, защото е развит архетип Везни. Телец се счита за мил, благ и хармоничен, но зодия Скорпион е много по-приемаща чуждите грешки и винаги търси баланс, докато зодия Телец няма търпение и не спира да бута, изискваща своето си. В негативен план обаче хората зодия Скорпион си мълчат твърде дълго и са пасивно изчакващи промяната в другите, вместо да я инициират сами, развивайки Плутоново-Марсовата същност в себе си.

Зодия Близнаци е всъщност архетип Телец и е много по-материалистично настроена и консервативна от уж „щедрия и богат цар на изобилието“, Юпитерианеца – Стрелец. При зодия Стрелец вярата в себе си и усещането за комфорт в този свят не е напълно развито, защото те са развит архетип Скорпион. Близнаци от друга страна се счита за много човеколюбив знак, който може да се свърже с всяка тема и с всеки, но хората зодия Стрелец са много по-склонни да се въвлекат във взаимоотношения, в които има дълбоко разбиране, докато хората зодия Близнаци имат тенденцията да гледат собствените си интереси. В позитивен план обаче животът с човек зодия Близнаци е далеч по-спокоен и финансово и емоционално стабилен, отколкото със зодия Стрелец, защото усещането за лъжи, измами и предателства все още ги преследва и ги кара да изпадат в крайни съсотяния периодично.

Зодия Рак е всъщност архетип Близнаци и в много от случаите е доста по-рационална, скептична и хладна от зодия Козирог. При зодия Козирог тези качества тепърва се развиват, защото тя е завършен архетип Стрелец. Рак от друга страна винаги се е славел като доста недостъпен знак, заради черупката си, но зодия Козирог го бие по тези параметри, защото архетип Стрелец е толкова свободолюбив, че дори не позволява някой да го опознае истински и да се доближи прекалено много. В позитивен план обаче зодия Козирог е далеч по-голям оптимист от зодия Рак, защото дори пътят да е стръмен и тежък, може да види голямата картинка и винаги го води вярата, докато зодия Рак зацикля в детайлите на ежедневието и това бавно, но сигурно го вкарва в мисловно-емоционална дупка.

Зодия Лъв е всъщност архетип Рак и е много по-обединяващ и емпатичен от хората зодия Водолей. При зодия Водолей тези качества тепърва се развиват, защото тя е завършен архетип Козирог. Лъв винаги се е славел, като егоцентричен, самонадеян и несъобразителен, но зодия Водолей е много по-себелюбив и виждащ себе си, като нещо повече от останалите, защото Козирожкият перфекционизъм в него говори. В позитивен план обаче зодия Водолей е много по-съвестна от зодия Лъв, макар и студена. Заради Рак хората зодия Лъв имат тенденция да са меки, но търсещи лична изгода и преки пътища, често за сметка на някой друг. Зодия Водолей би се оплаквала завинаги, че животът е труден, но не би се възползвала от другите, заради Сатурновото чувство за справедливост и дълг.

Зодия Дева е всъщност архетип Лъв и е истинският бохем на зодиака, за сметка на зодия Риби, които са стегнати, роботични и неособено надеждни архетип Водолеи. Зодия Дева тепърва развива стурктурата, реда, логиката и дисциплината в себе си, тъй като в нея живее един Лъв, който не смята, че има нещо несъвършено, което се нуждае от промяна. Обратно, зодия Риби не може да вижда нищо съвършено, тя е с преразвито аналитично и критично мислене, заради Водолея в себе си и цял живот се учи как да се отпуска и да бъде топла. В позитивен план обаче зодия Риби е истинският алтруист и служител на човечеството, докато зодия Дева концентрира вниманието си предимно в насока собственото си добруване, и се цупи и сърди, когато не е валидирана, точно като Лъв.

Ако сте в последната декада (последните десет дни на знака) на дадена зодия, може и да усещате Слънцето си по-силно, като влияние (това се отнася и за всяка планета, която е във висок градус, над 22-23 в даден знак), но ако то е в първи градуси на знака и той няма „подкрепа“ от други лични планети и положения в наталната карта, директно може да обърнем поглед към миналия знак, който ще описва тенденциите ни доста по-добре.

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.