АстрологияСкъпи Телци….

Понякога ми е мъчно за Телците. Да си в тяхно присъствие е като да се отпуснеш на меко канапе и да забравиш за всичките си притеснения. Така звучи сякаш са мечтата на всеки човек на тази планета, но истината е, че много малко хора са готови за това канапе… завинаги.
Повечето хора искат да се отпуснат за малко, да си починат, да усетят спокойствието, тишината, уюта, но след известно време започват да стават нервни ИМЕННО заради константното спокойствие, което се превръща в ежедневие. Телец е почивката в гората, която обаче за градския човек не трябва да продължава повече от един уикенд. Като същински наркоман той иска да се върне в града, при шума, хората, стреса. Гората ще почака до следващия уикенд…
Странното при Телец е, че той не отблъсква хората с негативни свои качества, той ги отблъсква с позитивни. Той е твърде спокоен. Твърде хармоничен. Твърде земен. Твърде drama-free. Твърде надежден. Твърде предвидим. Твърде лоялен. Твърде грижовен. Това хората, около него започват да виждат като темерутщина, инертност, пасивност, дори лъжливост (защото „Как така всичко му е наред на този човек, нещо трябва да се крие отдолу!?“) и манипулативност („Щом се държи толкова добре с мен, значи ще иска нещо от мен!“). Да, Телец има тенденция да събира предмети… и хора, в колекцията си, но всичко, което „притежава“ пази и закриля до гроб, а не захвърля при първа възможност.
Никой не иска да се чувства, като вещ, но в същото време иска да се чувства облагодетелстван от уюта, който Телец предлага и това раздвоява хората, което е най-големият кошмар на Телец. Той иска човек до себе си (приятел, партньор, колега и тн.), на който може да разчита. Човек с категорично мнение. Човек, който ще му каже „Завинаги“ и наистина ще го има предвид. Затова често се свързва с фиксираните Лъв и Скорпион, понякога и Рак, които са пословични с това, че мнението и усещанията им не са от днес за утре, а трайни във времето. Лъв обаче винаги гори за щяло и нещяло и е детински, Скорпион не може да се отпусне никога, защото не може (и най-вероятно не иска) да повярва, че една връзка може да е хармонична и постоянно хапе, за да тества лимите му, а Рак пък му се качва на главата с нуждите си в един момент. Сякаш няма „пълно щастие“, а Телец е готов да даде всичко от себе си, силите си, времето си, енергията си, за да постигне съвършенство, във всяко едно отношение.
Урокът на Телец в този живот е един от най-трудните. Осъзнването, че Венера никога не може да се пренесе на Земята в пълната си форма. Подобно на Риби, Телец е идеалист и утопист, вярващ в един перфектен свят, в който всеки живее хармонично. Всичките му старания се овещават с неуспех, защото колкото повече гони съвършенството, толкова по-често попада на хора и ситуации, които го карат да се страхува от света, в който живее. Лудост, насилие, болка, смърт, параноичност, ревност, несериозност, агресия, това са думи, които описват хората, ОКОЛО Телец. Защо? Защото тези качества не са ВЪВ него.
Но Телец опонира: „Как така да са в мен? Да не съм луд да проявявам такива ужасни качества, камо ли да ги развивам умишлено в себе си? Ти си поредната откачалка явно..“
В света на дуалностите обаче се учим да разпознаваме и уважаваме цветовете на другите, не само своя.
Телецът отново не е съгласен: „Едно е да уважаваш нещо в някого, съвсем друго е да искаш да го въплъщаваш?“
Дали?
Когато Телец види нещо красиво, той иска да го занесе в дома си. Когато се впечатли от някого, започва несъзнателно да проявява качествата му и да търси компанията му. Когато види полезно знание, веднага се посвещава, за да го усвои и ползва в живота си. Ако Телец наистина харесваше черното, той щеше да го носи, но това не се случва…
В живота си Телец страда най-много от себе си. От очакванията си, от идеалите си, от невъзможността си да се промени, от ината и затворения си ум. Ще предпочете да изживее целия си живот сред „луди хора“, пред това да прояви нещо, което му е „непривично“, като това да покаже страховете си, притесненията си, емоциите си и да бъде видян като уязвим, нуждаещ се и слаб. Затваря всичко негативно, не го споделя, не се жалва, не търси подкрепа, не нахалства, не товари. И всичко това му изиграва много лоша шега, защото се превръща в нещо… нечовешко.
Всички знаят, че хората имаме две страни – тъмна и светла. И после виждаш човек, който винаги е в светлата си страна. Нормално е да се уплашиш. Не защото има причина и Телец рязко ще се превърне в убиец, а защото просто не е балансирано, крайно е. Човешко е да се греши. Човешко е да не можеш да се справиш с всичко сам. Човешко е да разчиташ на другите понякога. Човешко е да си объркан и да не знаеш коя е правилната следваща стъпка. Човешко е да се променяш непрекъснато, всички растем. Човешко е да имаш лоши дни. Човешко е да кажеш нещо, което е малко по-рязко и остро. Човешко е да имаш конфликти с хората понякога, така се стига до по-голяма дълбочина във взаимоотношенията.
Затова молбата ми към всички със силен Телец в картата си (Понякога Слънце, но най-вече Луна, Имум Цели и Десцендент Телец) е да си позволят да са… хора. Нормални, несъвършени, прашни и понадрани от живота, хора. Ако не сте този човек, но познавате такъв – споделете с него тази информация. (няколко пъти… че при тях само с повторение стават нещата 😃)
Раят не е това, което си мислим, че е. Раят е обединяването на крайностите. Бялото съдържа всички цветове в себе си, никой не изключва. Белезите по ангелското си лице, Телец е нужно да носи гордо, без да крие.

2019 © Ванеса Виденова. 2019. Изработка на сайт – Gopchi Ltd.