АстрологияВтора зодия?

Знаете къде е Слънцето, Луната, положението на Меркурий, Венера… но знаете ли, че имате по още едно? Дори две? Понякога дори са по-силни от „основното“, защото домовото разпределение е по-специфично от знаковото (променя се до минутата).

1. Второто Слънце е знакът на куспидата (по Плацидус) на пети дом. Заедно със знака на Слънцето това са двата знака, които описват изявата ни в този свят, качествата, с които ще блестим в обществото.
2. Втората Луна е знакът на куспидата на четвърти дом. Заедно със знака на Луната ни това са двата знака, които описват емоционалните ни нужди и реакции.
3. Вторият ни Меркурий е знакът на куспидата на трети дом. Третият е знакът на куспидата на шести дом. Заедно със знака на Меркурий това са трите знака, които описват начина ни на мислене и изказ и темите, които ежедневно ни вълнуват.
4. Втората ни Венера е знакът на куспидата на втори дом. Третата е знакът на куспидата на седми дом. Заедно със знака на Венера това са трите знака, които показват какви са приоритетите ни в любовта и къде е удоволствието в живота ни. Втори дом показва повече любовта, която искаме да получаваме, седми тази която даваме на хората, които обичаме.
5. Вторият ни Марс е знакът на куспидата на първи дом. Третият е знакът в осми. Заедно със знака на Марс това са трите знака, които описват начинът ни на действие в този свят и колко сме силни. Първи дом са активните ни действия, осми дом показва как действаме „зад кулисите“. Първи дом също е как защитаваме себе си, осми – другите.
6. Вторият ни Юпитер е знакът на куспидата на девети дом. Третият е знакът в дванадесети. Заедно със знака на Юпитер това са трите знака, които описват връзката ни с духовния свят. Девети дом показва какво мислене ни движи напред, дванадесети – кои вярвания е нужно да пуснем.
7. Вторият и третият ни Сатурн са знаците на куспидата на десети и единадесети дом. Заедно със знака на Сатурн това са трите знака, които описват високите върхове в живота ни. Богатствата на тези три знака ще получим само след усърдна работа в продължение на години.