АстрологияКъсметлиите на зодиака

Може ли в картата да се види кой човек е… късметлия?
Не точно, но от четирите групи стихии има знаци, които са по-облагодетелствани от други. Какво означава това? Означава, че животът нарежда парчетата, вместо тях, както и добра карма от предишни инкарнации. По-лесно успяват да си намерят дом, който да пасва перфектно на желанията им. По-лесно намират подходяща работа. По-лесно привличат партньор.Често се оказват в благоприятни за тях обстоятелства. С лекота изкарват пари или могат да разчитат на чужди (на семейството си, на партньора, на приятелите). Имат вроден оптимизъм и често той ги извежда няколко крачки пред другите. Получават често подаръци, добри думи и отношение от познати и непознати. Хората генерално са добре разположени към тях. Често на косъм се разминават в кризисни ситуации. Винаги сякаш са на правилното място в правилното време. Това е в общи линии дефиницията за Късмет.
От водните Рак, Скорпион и Риби, късметът е при (колкото и странно да звучи) – Риби. С управител Юпитер, хора със силно влияние на Риби в картата, макар компенсирани с вечна екзистенциална криза, по-често се движат напред и нагоре и животът сякаш магически се нарежда в добра посока.
От земните Телец, Дева и Козирог, късметът е (разбира се) при Телец. С управител Венера, хора със силно изявен Телец в картата, макар компенсирани от вродената си инертност и мързел, успяват да постигнат изобилие (в не една сфера) от живота си.
От огнените Овен, Лъв и Стрелец имаме двама късметлии – Лъв и Стрелец. С управители Юпитер и Слънце, тези два знака, макар компенсирани с гигантско Его, са родени за светлината на прожекторите и с лекота печелят благоразположението на хората в живота си, което им носи множество плюсове.
От въздушните Близнаци, Везни и Водолей, късметът е при Везни. С управител Венера, хора със силно изявени Везни в картата, макар подобно на Телец да са компенсирани с вродена пасивност и мързел, често стават любимци на хората, заради способността им да разбират различните гледни точки и да поднасят възгледите си с такт и грижа.
Дори да нямате нито един от знаците (Телец, Лъв, Везни, Стрелец, Риби) като положения на личните планети в тях, хубавата новина е, че имате домове, които стартират с тези знаци. Това прави отключването на потенциала на сферата, която управляват в пъти по-лесно (освен ако в тези домове нямаме Сатурн или СЛВ или са лошо аспектирани от тези две положения).