АстрологияТайните тъмни страни на 12-е архетипа (най-вече знакът на Луната, ЮЛВ или IC)

Овен иска да води и да вдъхновява… но всъщност предпочита да не го прави. Някъде дълбоко в него зрее съмнението, че не е роден да бъде спасител, а всъщност злодей. И той го иска. Някак е по-забавно. Има лудост. Анархия. Хаос. Как може да е лошо, щом е толкова сладко?

Телец иска да се погрижи за всички… но всъщност просто иска да си спаси г*за и да не излезе егоист, какъвто всъщност знае, че може да бъде. Защото ако е егоист няма да го харесват, а ако не го харесват няма да може да черпи от богатствата и на другите.

Близнаци иска да говори на езика на всеки и да разбере всеки… само за да му е по-забавно. За да е наясно с кирливите ризи на всеки и да се възползва от това знание. За него всичко е игра, сценка, пиеса. Истински хора с реални чувства? Дреме му.
Рак иска да се погрижи за всяка твоя нужда… за да нямаш причина да си тръгнеш. Той е, като паяк, който нищи капан бавно и методично. Ще послъгва регулярно, но може и да не разбереш, добре ще почисти след себе си. Да е лоялен не е нищо повече от чувството му за малоценност и силна зависимост, пропили се във всяка негова мисъл и действие.
Лъвът спасява, но вътрешно не му се иска. Лъвът се задушава от обожанието на хората, но в същото време го търси. Иска да впечатли и да се хареса на всеки, но за малко. Дава, само докато има публика. Отвъд сцената всъщност не харесва хората и препрочита да бъде оставен на мира.
Девата иска да помага и да се раздава докрай… само за да има оправдание защо е вечно изтощена, тревожна и негативна. Всъщност харесва да е спасителят – жертва. Харесва драмата. Харесва, когато нещата навън не са наред, защото тогава не чувства собствения си хаос.
Везни знаят, че е нужно да бъдат по-самодостатъчни, но… всъщност не искат да са силни. Всъщност дълбоко в себе си са уверени, че са родени да бъдат нечий придатък и да следват послушно, защото всичко друго е твърде много работа и твърде много отговорности. А тях… просто ги мързи.
Скорпион все търси и рови с цел веднъж завинаги да се излекува от всичките си травми… но дълбоко в себе си знае, че е мазохист и май просто не иска да му е хубаво. Твърде обикновен и посредствен би бил животът му така. И макар да знае, че ще последва ритник, пак ще избере да захапе човека, където е слаб. Нищо, след ритника ще го играе жертва, всичко е по план.
Стрелец се изживява, като гуру за всички в обкръжението си, но всъщност животът му е бил, е, и продължава да бъде пълен хаос. Върти, суче, маже, но непримиримостта и неприкритият му егоцентризъм отблъскват всеки след определен момент. После казва, че е свободолюбив. Хилавото замазване на факта, че успешно гони всички от себе си, защото той никога не е в грешка.
Козирог е успешен, защото за него нищо не е забранено. Удари под кръста? Нож в гърба? Играта е жестока и се играе, без скрупули. Това, че животът му често е труден той приема с достойнство, защото знае, че е задник и си го е заслужил. А и си му харесва, мазохистично удоволствие получава от камшика.
Водолей иска да спаси света? Сигурно. Стига да не му се налага да общува с хора. Намира ги за ужасно отегчаващи през повечето време. Ако приемем, че когато говори с тях въобще ги слуша, което е рядкост само по себе си. Той знае, ти него слушай.
Риби все реве, че не намира рая на Земята, но и не го търси. Не ѝ обръщайте внимание, във вените ѝ тече драма, не кръв. Тя е герой в собствения си филм и играе в 98% от времето. В останалите два наистина има причина да страда и това са кратките мигове, в които е всъщност смирена, мъдра и разумна. Но това е твърде скучно, разбира се, затова не трае дълго.